Geleneksel Lezzet Misket Çorbası Tarifi
1 adet patates
1 adet havuç
1 adet soğan 250 grm kıyma Yarım
çay bardağı pirinç 4-5 tatlı kaşığı galeta unu
(kurumuş ekmek kırıntısıda olur) Tuz,
karabiber
Terbiyesi için;
Yarım limon 1 yumurta sarısı
YAPILIŞI;
Tencereye 7-8 bardak su koyup içine minik minik
doğranmış havuç ve patatesi ekleyelim ve birazda
tuz ilave edelim. Sebzelerimiz haşlanırken
köfteleri hazırlayalım soğanı rendeleyip köftelik
malzemenin tümünü ilave edip iyice yoğuralım. Bir
tepsiye bolca un serpip bir yandan da misket
köfteleri yapıp tepsiye atalım ve arada tepsiyi
sallayalım. (70-75 adet) Köftelerimiz iyice una
bulanmış olmalı. Köfteler hazır olduğunda suyuyla
özleşen sebzelerin yanına köfteleri ilave edelim
güzelce karıştıralım. Köftelerimizin piştiğinden
emin olduktan sonra terbiyesini hazırlayalım
(yarım limon yada bir bütünü sıkalım içine
yumurta sarısını ekleyip iyice çırpalım) ve
kaynayan çorbamızdan bir kepçe alıp terbiyemizi
ilıştıralım sonra tencereye ekleyelim güzelce
karıştıralım kıvam alınca altını kapatabilirsiniz.
Afiyet olsun
Hiç yorum yok: