Lezzet Ötesi Bir Yemek Karnıyarık Tarifi
6 kücük patlican
• 250 gram dana kıyma
2 sogan
• 2-3 domates
• 2-3 sivrı bıber
• Yanm demet maydonoz
• 3-4 kasık yag
• Tuz ve karabıber
YAPILIŞI:
1. Patlicanların bas kısımlari kesilıp alaca soyulur. Tuzlu suda yarim saat bekletilır. Yikanıp kurulanir.
2. Yagda cevirerek kızartilır. Tepsıye yerlestirilip boydan boya, bıcak alta gecmeyecek sekilde kesilır.
3. Ince dogranmış sogan, bıber, kiyma yag ile kavrulur.
Soyulup dogranmış domates ıle de bıraz cevrilir. Tuz,
karabiber, kıyılmıs maydanoz ılâve edılir.
4. Patlıcanlarin icine doldurulur. Uzerlerıne domates dılimleri yerlestirilir.
5. Az su ilâvesı ıle yavas yavas pisirilir.
Not: Patlicanlar enıne dogranıp kizartıldıktan sonra uzerine ayni harc konup pisirilirse "patlican oturtma" olur.
Hiç yorum yok: