Marifetli Rus Gelinlerden Rus Böreği Tarifi
1 su bardağı süt, 1 su bardağı su
2 tatlı kaşığı yaş bira mayası
1 tatlı kaşığı tuz, 1 tatlı kaşığı şeker
Yarım küçük paket margarin (65 gr.)
Aldığı kadar un
Kızartma için iki su bardağı ayçiçek veya zeytinyağı
İÇi İÇİN:
250 gr. kıyma, 2 soğan
Yarım demet maydanoz
Tuz ve karabiber
YAPILIŞI:
1. Şeker ile bira mayası sütle eritilir.
2. Buna su, tuz, erimiş margarin konup karıştırılır.
3. Aldığı kadar un ile yumuşak bir hamur yapılır. Üzeri
örtülü olarak ılık bir yerde mayalandırılır.
4. Yumurtadan küçük parçalara ayrılır. Avuç içinde
açılıp hazırlanan kıymalı iç konup kapatılır. Yumurta
biçiminde şekillenir.
Not: Kıymalı iç şöyle hazırlanır: Küçük doğranmış soğan,
kıyma çok az yağ ile kavrulur. Ateşten alınıp kıyılmış
maydanoz ve tuz karabiber karıştırılır. (Kıyma ve soğan
5. Kızgın yağda kızartılıp kağıt üzerine çıkarılır.
kavurmadan ciğ de kullanılabilir.)
Hiç yorum yok: