Her Derte Deva Tarhana Çorbası Tarifi
3 olgun domates
3 salçalik biber
3 soğan
7-8 sivri biber
Tuz
Aldığı kadar un
YAPILIŞI:
1. Domates, biber yıkanır, soğan soyulur ve doğranır,
Buna tuz ve yoğurt konup karıştırılır.
2. Elenmiş un ile katı hamur yapılır. Emaye, cam veya
çelik bir kaba alınıp üzeri örtülür.
3. Her gün yoğrulur. Sulanırsa un konur.
4. 10-12 gün bekletilir. Sonra temiz bir örtü üzerine
küçük parçalar halinde dökülür.
5. Biraz kuruyunca parçalar daha küçültülür. En son
olarak kevgirden geçirilip gölgede iyice kurutulur.
Bez bir torbaya konup saklanır.
TARHANA PİŞİRİLİRKEN:
a. Dört kişi için 4 çorba kaşığı tarhana ilik su ile ıslatılır.
b. İki çorba kaşığı sıvı yağ ile bir kaşık kıyma kavrulur.
Istenirse kaşığın ucu ile salça konur.
c. 5 su bardağı su ile birlikte islatılmış tarhana ilave
edilir. Karıştırarak kaynatılır. Tuz atılır. Ateş kapatılıp
tencere kapağı örtülür.
Not: Tarhana hamuruna ayva kabuklan da konursa hos
kokulu ve mayhoş olur.
Sibel yeni blogunuz hayırlı olsun
YanıtlaSil