» » » Zeytinyağlı İç Baklalı Enginar Tarifi

Karaciğer Dostu Zeytinyağlı İç Baklalı Enginar Tarifi


Yarım kg. taze iç bakla
6 adet enginar
Yarım bardak zeytinyağı
1-2 soğan
1 kahve kaşığı şeker
1 limon
Yarım demet dereotu
 Tuz
YAPILIŞI:
1. Enginarların taç yaprakları sıyrılarak koparılır.
2. Uç kısımları kesilip fazla derinleşmeden soyulur.
3. İçleri kaşıkla çıkarılıp tuzlu limonlu su içine bırakılır.
4. Saplar dibinden kesilir. Özü çıkana kadar soyulur,
küçük doğranır.
5. İnce doğranmış soğan zeytinyağında sararıncaya
kadar kavrulur. Enginarlar bütün, saplar doğranmış
olarak konur, 2-3 bardak su ilavesi ile yarı pişirilir.
6. Kabuğu çıkarılmış iç bakla, tuz, şeker konur. Kapak
kapatılıp yavaş yavaş pişirilir.
7. Soğuyunca baklalar enginarların çukur yerlerine
doldurulur. Üzerine kıyılmış dereotu serpilir.
Not: Bakla yerine iç bezelye ve havuç da kullanılabilir.

About Editör

Afiyet Olsun
«
Next
Sonraki Kayıt
»
Previous
Önceki Kayıt

Hiç yorum yok:

Beğendiysen paylaşabilirsin

Yorumlarınız için teşekkür ederim :)