» » » Fransız Puding Tarifi


O Bir Sevgi Elçisi Fransız Puding Tarifi


• 1 su bardağı kırık bisküvi
• 1 küçük paket margarin (yumuşak, 125 gr.)
Yarım su bardağı pudra şeker
2 yumurta
• 2 su bardağı fazla suyu alınmış meyve (sertleri pişirilir)
• 3-4 çorba kaşığı dövülmüş fındık veya ceviz
YAPILIŞI:
1. Bisküvi kırıntılarının yarısı kalıba yerleştirilir.
2. Yağ ile şeker karıştırarak krem haline getirilir.
Yumurta sarıları ilave edilir.
3. Yumurta akları çırpılıp kar haline getirilir. Buna,
yumurta sarıları karıştırılmış şekerli yağ, doğranmış
meyveler, dövülmüş fındık konup karıştırılır. Kaliba
boşaltılıp yayılır.
4. Kalan bisküvi kırıkları, üzerine konup bastırılır. Bir
gece veya 4-5 saat buzlukta bekletilir.
5. Dilimlenip tabağa alınır

About Editör

Afiyet Olsun
«
Next
Sonraki Kayıt
»
Previous
Önceki Kayıt

Hiç yorum yok:

Beğendiysen paylaşabilirsin

Yorumlarınız için teşekkür ederim :)