Protein Zengini Mercimek Çorbası Tarifi
MALZEMELER:
10 bardak et suyu
.1,5 bardak kırmızı mercimek
.1 adet patates
.2 baş soğan
. 1 çorba kaşığı un
2 çorba kaşığı yağ
1 yumurta sarısı
.Tuz, kırmızı biber
1 bardak süt
YAPILIŞI:
1. Mercimek ayıklanır, yıkanır. Patates soyulup
rendelenir.
2. Soğan çorba tenceresine rendelenir. Yağ ile
pembeleştirilir. Un katılıp biraz daha kavrulur.
3. Et suyu ve hazırlanan mercimek, rendelenmiş patates
katılıp, iyice pişinceye kadar kaynatılır. Tel süzgeçten
kaşık yardımı ile geçirilir.
4. Yumurta sarısı ile süt çatalla çırpılır; çorba sofraya
alınmadan 10 dakika önce çorbaya ilave edilip
karıştırılır. Tuz atılır, ateş kapatılır.
5. Üzerine kırmızı biberli yağ gezdirilir.
Merhabalar.
YanıtlaSilİşte çorba budur, diyebileceğim en sevdiğim çorba türleri arasında gelir. Yani her gün sofraya gelse, "her gün mercimek mi olur?" diye itiraz etmem. Mercimek çorbası ile ilgili yapmış olduğunuz tarif ve paylaştığınız görsel ile ilgili emeğinize ve yüreğinize sağlıklar dilerim.
Profil bilginize baktığım da üç tane açılmış blog sayfanızın olduğunu gördüm. Sayfalarınızın içinden ilgi alanıma en yakın yemek sayfanızı gördüm ve takibe aldım.
Selam ve saygılarımla.