Adı ve Tadı Farklı Nemse Baklava Tarifi
4,5 su bardağı un (yarım bardağı açma pay
aynlacaktır.)
• 1 büyük paket margarin (250 gr)
2 yumurta (1 tanesi hamura, 1 tanesinin sarısı üzerine
aki cevize konacaktır.)
• 2 çorba kaşığı limon suyu (1 kaşık hamura, 1 kaşık
şuruba konacaktır.)
1 çorba kaşığı zeytinyağı
• 3 su bardağı şeker
2 su bardağı ceviz içi veya fındık içi
- Limon kabuğu rendesi
• 1 tutam tuz
YAPILIŞI:
1. Un elenir. Ortası açılıp 1 yumurta, 1 kaşık zeytinyağı
1 kaşık limon suyu, tuz konup karıştırılır. 1 bardaktan
az su ile kulak memesi yumuşaklığında bir hamur
yapılır. Özleştirilip yaş bez altında 15 dakika
dinlendirilir.
2. Hamur bütün olarak 30 cm. çapında açılır. Ortasına
paket margarin konup bohça gibi kapatılır.
3. Bolca unlanıp yalnız boyuna upuzun açılır; iki ucu
ortaya getirilip sonra tekrar kitap gibi kapatılır.
Hiç yorum yok: