Ormancı Babadan Armağan Orman Kebabı Tarifi
1 kg, kuşbaşı et (koyun veya süt danası)
2-3 çorba kaşığı sıvı yağ
• 2 soğan
3 patates
• 3 havuç
• 1 su bardağı konserve bezelye
• 1 çorba kaşığı salça
• 2 çay kaşığı kekik
• Tuz
YAPILIŞI:
1. Küçük doğranmış soğan, et ve yağ tencereye konur.
Ateş üzerinde karıştırarak kavrulur.
2. Salça konur, biraz daha karıştırılıp 2-3 bardak su
ilâve edilerek etler yumuşayıncaya kadar orta ateste
pişirilir.
3. Patates soyulur. Havuç kazınır. Küçük küçük doğranır,
4. Yumuşayan ete ilave edip kapak kapatılır. Sebzeler
pişince konserve bezelye ve tuz ilave edilir. 5-10
dakika sonra kekik serpilir, ateşten alınır.
Hiç yorum yok: