Ekmeği Bandırmak Serbest Et Sote Tarifi
500 gr kuşbaşı et
2 adet kırmızı biber
2 adet yesil biber
1 adet domates
1 adet soğan
Pulbiber
kekik
kimyon
tuz
Sivı yağ
1 tatlı kaşığı biber salçası
Etinizi küp küp doğrayınız. Et kavurmanıza
başlamadan önce tavayı iyice kızdirilmis olmali.
Kızdırılan tavaya az yağ ekleyiniz. Sote olacak
etinizi tavaya ekleyin. Et renk değiştirene suyunu
çekene kadar karıştırınız.Bir çatal yardımı ile
kavrulduğunu anlayabilirsiniz. Soganlari dograyin
Doğradığınız soğanı tavanıza ekleyiniz. Soğanlar
suyunu çekene pembeleşinceye kadar kavurun.
İki bardak su ekleyebilirsiniz. Daha sonra
yıkadığınız ve serit seklinde doğradığınız biberleri
ekleyip tavada kavurmaya devam ediniz.
Doğranmış domatesleri de ekleyip ateşin altını en
az olacak şekilde azaltınız.tuzunu ben pismeye
yakin koydum siz istetseniz baharatlarini ekleyiniz.
Seçtiğiniz baharatları karabiber, kekik ekleyip servis edin.
İzmir bomba tarifini de yazar mısın güzel bir tatlı bence
YanıtlaSil