Efeler Diyarından Aydından Armağan Yuvarlama Çorbası Tarifi
MALZEMELER:
350 gr. yağsız dana kıyma
1 yumurta
2 çorba kaşığı un
• Tuz, karabiber
Yarım su bardağı kızartmak için sıvı yağ
Yarım su bardağı nohut
1.5 su bardağı yoğurt
Yarım kahve fincanı erimiş tereyağı
Yarım çay kaşığı kırmızı pul biber
YAPILIŞI:
1. Nohut akşamdan ayıklanıp yıkanır ve suda bırakılır.
Ertesi gün 8 bardak et suyu veya su ile haşlanır.
2. Kıyma, un, tuz, karabiber ve yumurta iyice yoğrulur.
Nohut büyüklüğünde parçalara ayrılıp ıslak avuç
içinde yuvarlanır.
3. Kızdırılmış sıvı yağa bırakılır ve hafif sallanarak
kızartılır.
4. Kızarmış köfteler, nohutların haşlandığı suya ilâve
edilerek 10-15 dakika yavaş yavaş kaynatılır.
5. Tabaklara servis yapıldıktan sonra üzerlerine çırpılm
1-2 kaşık yoğurt konur ve kırmızı biberli tereyağı
gezdirilir.
Not: Yoğurt sarımsaklı olarak da servis yapılabilir.
Hiç yorum yok: