Alamanlar Bu İşi Biliyor Alman Pastası Tarifi
1 su bardağı ılık süt
Yarım su bardağı ilık su
1 çay bardağı eritilmiş tereyağı
2 adet yumurta
1 paket yaş maya
2 yemek kasigi seker
1 çay kaşığı tuz
6 su bardagi un kontrollü eklenecek)
Kızartmak icin sivi yağ
Üzerine serpmek için pudra şekeri
Pisirdikten sonra içine koymak için herhangi bir
reçel çikolata ya da pastacı kreması
kullanabilirsiniz.
Yoğurma kabına sütü suyu şekeri mayayı koyun,
karıştırın ve 5 dk bekletin. Daha sonra eritilmiş
tereyağını tuzu yumurtayı koyup karıştırın.Unu
yavaş yavaş ilave ederek ele yapışmayan bir
hamur elde edin. Hamurun pürüzsüz olması için
iyice yoğrulması gerekmektedir.
Hamurun üstünü streçle örtüp 1 saat bekletin.
Mayalanan hamuru un serptiginiz tezgaha koyun
merdaneyle açın. İnce olmayan 1 cm'den biraz
kalın bir hamur açmanız gerek. Hamuru su
bardağıyla kesin. Ben su bardağıyla kestiğim
hamurların altına koymak için aynı boyutta yağlı
kağıt hazırladım. Bu şekilde kağıt hazırlamamın
sebebi; tekrardan hamurun üstünde bozmadan yağa atabilmem. Bardakla kestiğiniz
hamurların örtün 1 saat mayalansın
Ocağa geniş derin bir tava ya da tencereye bol
temiz yag koyun ocağı orta derecede açın. Ocağı
yüksek ısıda açmamaya özen gösterin. Eğer
yağınız kızgın olursa hamurun içi pişmez.
Hamurları isinan yağa koyun yağlı kağıdı koyarken
çekin. Alt üst kızartın. Pişince ocaktan alıp yağını
çekmesi içim kağıt havlu üzerine alın.
Soğuduğu zaman ister şırınga ya da sıkma
poşetiyle isterseniz de ortadan ikiye kesip pastacı
kreması ya reçel sürün. Üzerini pudra şekeri
serpmeyi unutmayın :)
Hiç yorum yok: