Evde Yapması Kolay Mayalı Poğaça Tarifi
1 çay bardağı süt
1 çay bardağı yoğurt
• 1 çay bardağı sıvı yağ
2 tatlı kaşığı kuru maya
- Yarım çay bardağı ılık su
1 çay kaşığı şeker, 1 çay kaşığı tuz
1 yumurta (akı peynire, sarısı üzerine sürülecek)
Aldığı kadar un
Küçük bir parça beyaz peynir
7-8 dal maydanoz
YAPILIŞI:
1. Tencerede ilik su içinde şeker ve maya eritilir. Süt,
yoğurt, sivi yağ ve tuz konup karıştırılır. Aldığı kadar
un ile ele yapışmayan yumuşak bir hamur yapılır.
Üzeri örtülerek ilık bir yerde iki misli oluncaya kadar
mayalandırılır.
2. Maydanoz yıkanıp doğranır, rendelenmiş peynir ve
yumurta akı karıştırılır.
3. Mayalanan hamur, üç parçaya ayrılır. Parçalar hafif
unlanarak merdane ile tabak büyüklüğünde açılır ve
altı parçaya kesilir. (Toplam 18 poğaça)
4. Parçaların geniş tarafına peynirli harç konup kıvrılır.
Tepsiye dizilip bir süre daha mayalandırılır. Yumurta
sarısına birkaç damla sıvı yağ ve iki çay kaşığı
süt konup karıştırılır. Poğaçaların üzerine sürülür.
İstenirse susam, çörek otu serpilir.
5. Fırında pişirilir. Fırından çıktıktan sonra biraz
soğuyunca, bir tencereye konur. Yumuşak kalması
için üzeri örtülür.
Hiç yorum yok: