Mor Erikten Pestil Tarifi
1 kg mor erik
1 kg üzüm
1 kg incir
1 kg elma yada armut
Dilerseniz 1 kg da şeftali ekleyebilirsiniz bende yoktu.
Yıkanmış doğranmış meyveleri deein bir tencereye alın kapağını kapatın. Meyveler kendi suyuyla iyice yumuşayıncaya kadar pişirin. Tencereyi ocaktan alın ve blender dan geçirin. Tadına göre şeker ekleyebilirsiniz yada eklemeye de bilirsiniz. Ben yaklaşık 9-10 kaşık şeker ekledim. Eriklerim ekşiydi. Tekrar ocağa alıp 5 dk daha kaynatın. Ilıyınca direk tepsiyede dökebilirsiniz. Ben altına geniş temiz naylon serdim. Naylona dökecekseniz kesinlikle soğumasını bekleyin☝️ güneşte 2-3 gğnde tamamen kurutun. Afiyet şifa olsun❤️
Hiç yorum yok: